Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


csajos

 

74500_157198590988716_100000957293061_261650_8236273_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

13+1 tipp a sminkeléshez!

 

1. lépés, a bőr ápolása.

01.jpg
 
Mielőtt felvinnénk a sminket, masszírozzunk a bőrbe hidratáló krémet. Még jobb, ha ennek a tetejére arcfeszesítő szérumot kenünk, ami pompás sminkalap. Ezután várjunk öt percet, amíg felszívódik, majd a felesleget itassuk fel egy papír zsebkendővel.

 
 
 
 
2. lépés, az alapozás.
02.jpg
• Ha folyékony alapozót használunk, azt először a kézfejünkre tegyük, és innen hordjuk fel ujjhegyekkel.
• Ha kompakt, krémes állagú az alapozónk, latex szivaccsal dolgozhatjuk a sminket a bőrbe. Ha enyhén nedves a szivacs, akkor harmatos bőrhatást érhetünk el.
• Stift formájú alapozó esetén ujjhegyekre van szükség, mert a keményebb állagot a test melege puhítja.
• Mindig a homlokon kezdjük az alapozást, és úgy haladjunk szisztematikusan az állig.
• Ha az alapozás miatt a ráncok szembetűnőbbé válnak, akkor itassuk le a felesleget egy papírzsebkendővel.
• A legújabb trend szerint nem kell az egész arcot alapozóval borítani, csak azokat a részeket, ahol a bőr egyenetlen, foltos.
• Mindig oldalirányú mozdulatokkal dolgozzunk, vagyis kifelé, a fül, illetve a nyak irányában haladjunk, különben az alapozó megül a pórusokban.
• A nyakat, a fület vagy a hajtövet ne sminkeljük, de hogy ne keletkezzen csúnya sminkszél, nedves szivaccsal dolgozzuk el az arc szélénél.
• Akinek rozáceás a bőre – piros erecskék, foltok vannak az orcán, az állon, vagy az orron – jól semlegesítheti zöldes színt is tartalmazó alapozóval.

3. lépés, a szem alatti karikák eltüntetése - hiszen még senki sem látott karikás szemű topmodelleket!

04.jpgAz alapozónál két árnyalattal világosabb fedőkrémet vigyünk fel, de csak a belső szemzugba, a szem alá. A krémet az ujjhegyekkel simítsuk el, belülről kifelé haladva. Figyelem: tilos a pattanások eltüntetésére szolgáló, antibakteriális fedőkrémet ide felvinni, mert olyan hatóanyagokat tartalmaz, mely ezt az érzékeny területet gyorsan ráncossá teszi!

 
 
4. lépés, a púderezés.03.jpg

A bőr egyenetlenségei miatt - ha nem vigyázunk - a pirosító könnyen foltosan terül el. Hogy ezt megakadályozd, a pirosítás előtt szórjunk laza porpúdert az alapozós arcra.

 
 
 
 
 
 
5. lépés, a szemöldököt fixálása.

07.jpgEgy kevéske hajlakkal, majd egy kefével először a szőr növekedési irányával ellentétesen, ezután pedig megegyezően fésüljük át. Ha tökéletes ívet szeretnénk, akkor a kiálló szőrszálacskákat ne húzzuk ki, hanem körömvágó ollóval nyessük le.

 
 
 
 
 
6. lépés, a szemöldök dúsítása.

05.jpgErre alkalmas a sötétebb szemhéjpúder, a speciális szemöldökpúder, vagy a középbarna szemöldökceruza. A színt az ecset hegyével, a növekedési iránynak megfelelően vigyük fel, majd egy szemöldökfésűvel oszlassuk el, hogy egyenletes legyen.

 
 
 
 
 
7. lépés, a kontúrozás.

06.jpgHúzzuk meg a szemet kiemelő keretező vonalat. Aki nem tudja, hogy kicsinyíteni, vagy nagyobbítania kell-e a szemét, az írisztől a külső szemzugig húzza alul és felül a vonalat, ami a felső szemhéjon lehet egy kicsit vastagabb. A vonal ne legyen éles, satírozzuk el gyengéden applikátorral.

 
 
 
 
8. lépés, a spirálozás.08.jpg

A pillákat alulról és felülről egyaránt fessük. Amikor alulról festjük, akkor a spirált ne csak fel és le, hanem oldalirányba is mozgassuk, ettől olyan sűrűvé és hosszúvá válik, mintha műszempillánk lenne.

 
 
 
 
 
9. lépés, a pirosítás.

09.jpgAki nem tudja, hogy keskenyíteni, vagy éppen szélesítenie kellene-e az arcát, az vigye fel az arcalmácskákra a pírt. Vagyis mosolyogjon, és az arcból kiemelkedő, legmagasabb részre hordja fel.

 
 
 
 
 
 
10. lépés, ajak kontúrozása.10.jpg

Az ajak telt és érzéki lesz, ha világos kontúrceruzával egyszerűen megnagyobbítjuk. A szájzug kivételével a száj felett és alatt húzzunk világos vonalat. A színes kontúrceruzával inkább az ajak természetes formáját hangsúlyozzuk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11. lépés, rúzsozás.

11.jpgNe csak a kontúrvonalon belülre, hanem a kontúrvonalra is vigyük fel a rúzst, de csak ecsetkével. Kezdjük az alsó ajkon, és a szájzugtól indulva haladjunk befelé. A felső ajkat szintén befelé haladva fessük.

 
 
 
 
 
 
12. lépés, szájfény.12.jpg

A szájfény mindig teltebbnek mutatja az ajkat; ha tökéletes hatást szeretnénk elérni, akkor a szájfényt is ecsettel vigyük fel. A csillogás így duplán hat, és a festés is tartósabb.

 
 
 
 
 
 
13. lépés, a befejezés.

Fújjunk a levegőbe ásványvízpermetet, tartsuk alá az arcunkat, ily módon rögzíthetjük a sminket, és tehetjük egész napra tartóssá.

13+1. lépés, az extra tipp:

ha mindenütt extra csillogást szeretnénk, akkor ne csak a szájra, hanem a szemhéjra is vigyünk fel egy kis szájfényt, mely nedvesen csillogó hatást kelt. De vigyázat, csupán 2-3 órán keresztül marad a helyén ez a festék!
 
                                                                             fejlec2.gif
 
 
                                                  

 
 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség


Archívum

Naptár
<< Október >>
<< 2018 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Statisztika

Online: 1
Összes: 169303
Hónap: 809
Nap: 32